Sefer görev emri nedir, neden gelir? Seferberlik görevi kimlere neden çıkar?

Sefer görev emri nedir, neden gelir? Türkiye, Suriye ve Kuzey Irak'a 'Pençe Kılıç' hava harekatı gerçekleştirdi. Hava harekatı kapsamında terör hedefleri başarılı bir şekilde vurulurken operasyon dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Arama motorlarında merak konusu olup sıkça araştırılan Sefer görev emri nedir, neden gelir? Seferberlik görevi kimlere neden çıkar? Soruların yanıtını sizler için haberimizde derledik. İşte detaylar.

Sefer görev emri nedir, neden gelir? Seferberlik görevi kimlere neden çıkar?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Suriye ve Kuzey Irak’a hava operasyonu başlattı. Türk savaş uçakları, YPG/PKK mevzilerini ateş altına aldı. Diyarbakır ve Malatya’daki üslerden kalkan savaş uçaklarının yanı sıra SİHA’ların destek verdiği Pençe Kılıç Hava Haraketı ile Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör yuvaları vuruldu. Peki, Sefer görev emri nedir, neden gelir? Seferberlik görevi kimlere neden çıkar? İşte milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren detaylar.

SEFER GÖREV EMRİ NEDİR, NEDEN GELİR?

Seferberlik ilan edilmesi ile beraber;

  1. Ellerinde sefer görev emri olanlar, kendi imkânları ile veya en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına müracaat ederek, 48 saat içerisinde, sefer görev emirlerinde yazan il / ilçeye gitmek zorundadırlar. Verilen sefer görev emrinde bilet bölümü bulunmaktadır. Bu bilet bölümü, gidilecek güzergâhta seyreden ya da otobüs terminallerinde bulunan araç sürücülerine gösterildiğinde doldurulup imzalanarak verildiğinde araç sürücüleri, yasa gereği hiçbir ücret talep etmeden öncelikle sefer görev emirli personeli aracına alması gerekmektedir.
  2. Yedek personel yanlarına sefer görev emri, nüfus cüzdanı, künye levhası ile varsa askeri sürücü belgesini alırlar. Sefer görevli yedek personel, sefer görevinin bulunduğu il / ilçede otogar, tren garı, hava alanı vb. yerlerde karşılanarak görev yapacakları birlik/kuruma gönderileceklerdir. Seferberlik ve savaş halinde katılacağı birliği bulamayanlar, en yakın askeri birlik ve kuruma başvururlar.
  3. Askerlik hizmetinizi yaptıktan sonra bir daha silahaltına alınmanızı engelleyecek şekilde sağlık durumunuz bozulmuşsa, en yakın Askerlik Şubesine müracaat ederek, Sağlık Bakanlığınca belirlenen yetkili Sağlık Kurullarına sevkinizi yaptırabilirsiniz. Sefer görevinizin iptal edilebilmesi için alınan sağlık raporunun yedek subay ve yedek astsubaylar için “TSK’de Görev yapamaz”, Yedek Erbaş ve Erler için “ Askerliğe Elverişli Değildir.”, “Barışta ve Savaşta Sürekli Olarak Askerliğe Elverişli Değildir.”, Hazarda ve Seferde Görev Yapamaz.” kararlı olması gerekmektedir.

Sefer görev emri nedir, neden gelir? Seferberlik görevi kimlere neden çıkar?

SEFERBERLİK GÖREVİ KİMLERE NEDEN ÇIKAR?

Sefer görevi alan personel, seferberlik ve savaş durumunda nereye gideceğini, ne kadar zaman kalacağını ve katılacağı birliğin adını kendisine gelen kapalı belgeden öğrenir. Yedek personele; bu belge ile birlikte sınıf, rütbe, branş ve ihtisas kod numarası esas alınıp muvazzaflık dönemi sürecinde yetiştirildiği görevlere uygun olarak görevlendirme yapılır.

Askerlik hizmetini yapan fakat bitirdikten sonra açığa alınan tüm personeller ile birlikte aşağıda sırasıyla belirttiğimiz durumlarda olanlara sefer görev emri çıkmaz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sefer görev emri nedir, neden gelir? Seferberlik görevi kimlere neden çıkar?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap