Emekli maaşı ikinci zam ne zaman yapılacak? 2023 ikinci maaş zammı hangi ay olacak?

Emekli-maaşı-ikinci-zam-ne-zaman-yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emeklilerin maaş zamlarının yüzde 30 yükseltildiği müjdesini verdi. Milyonlarca memur ve emekli vatandaşlar Erdoğan’ın bugünkü açıklamalarına kulak kesildi. Geçtiğimiz gün yapılan zam oranına ek zam haberini paylaşan Cumhurbaşkanı’nın ardından merak konusu olan Emekli maaşı ikinci zam ne zaman yapılacak? 2023 ikinci maaş zammı hangi ay olacak? Soruların yanıtını sizler için haberimizde derledik. İşte detaylar.

EMEKLİ MAAŞI İKİNCİ ZAM NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün açıklanan yüzde 25’lik memur ve emekli maaş zam oranının yüzde 30’a yükseltildiğini açıkladı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli maaşının da 5500 TL’ye yükseldiği müjdesini verdi.

2023 İKİNCİ MAAŞ ZAMMI HANGİ AY OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En düşük emekli maaşının da 5 bin 500 lira olacağını duyuruyoruz. Yılın ikinci yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacağını hatırlatmak istiyorum.” Açıklamasında bulundu. 2023 yılı için yapılması beklenen 2’inci zam oranının ne zaman ya da hangi ay yapılacağı ile ilgili tarih henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili detaylar geldiğinde haberimizde yer alacaktır.

Exit mobile version