İngiltere’den çok sert İran açıklaması

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, İran'ın nükleer silah edinmesini engelleme konusundaki tutumlarında çok net olduklarını belirterek "Buna paralel olarak İran'ın eylemleri kabul edilemez olduğunda yanıt vermek için harekete geçmeye devam edeceğiz." dedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, diplomatların da katıldığı İngiltere Dışişleri Bakanlığında düzenlenen bir programda, İngiliz dış politikasına ilişkin konuştu.

Ülkesinin bugüne kadar elde ettiği başarıyı en iyi şekilde sürdürebilmesi için uluslararası müttefikleri ve yeni ortaklarıyla çalışması gerektiğini belirten Cleverly, şu değerlendirmelerde bulundu:

Önümüzdeki yıllarda, dünya ekonomisinin giderek daha büyük bir payı ve dolayısıyla dünyanın daha büyük bir gücü, Asya, Afrika ve Latin Amerika’daki ülkelerin elinde olacak. Uluslararası düzenin devam edip etmeyeceğine birlikte karar verecekler. Bu gerçek bir süredir aşikar ancak İngiliz diplomasisinin bu duruma tam olarak ayak uydurduğuna ikna olmadım.

Dünyanın jeopolitik ağırlık merkezinin güneye ve doğuya kaymasının nedenini, “yüz milyonlarca kişinin yoksulluktan kurtulması” olarak ifade eden Cleverly, “Bu hayatımdaki en harika gelişme ve bu dünya düzeninin, serbest ticaretin, uluslararası kalkınmanın, yenilikçiliğin ve bilimsel ilerlemenin, aslında İngiltere’nin nesiller boyu uğrunda çalıştığı her şeyin bir doğrulamasıdır.” dedi.

Cleverly, birkaç ay önce Hindistan’a resmi ziyarette bulunduğunu hatırlatarak İngiltere-Hindistan ilişkilerinin karşılıklı yarar sağlayacağına inandığını ve ülkesinin gelecek dönemlerde de Hindistan’la yakın işbirliği içinde olacağını kaydetti. Bakan Cleverly, “G20’nin yeni dönem başkanı Hindistan’la iş birliğimizi derinleştireceğiz ve ticaret anlaşmamızı sonuçlandıracağız.” ifadesini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İngiltere’den çok sert İran açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap