Vatikan’dan Rusya’ya özür mesajı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un Çeçenler ve Buryatlar ile ilgili açıklamalarından dolayı Rusya’dan özür diledi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Vatikan’ın, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un Çeçenler ve Buryatları ile ilgili açıklamalarından dolayı özür dilediğini ifade etti. Zaharova, başkent Moskova’da düzenlediği basın toplantısında, güncel konulara dair açıklamalarda bulundu.

Papa Franciscus’un Rusya-Ukrayna Savaşı’na ilişkin değerlendirmelerde bulunurken Çeçenler ve Buryatları “en zalimler” olarak tanımladığını anımsatan Zaharova, Vatikan’ın bu nedenle Rusya’dan özür dilediğini belirtti.

Zaharova, “Bugün, diplomatik kaynaklardan Vatikan’ın açıklamasını aldık. Bu açıklamada, şu ifadeler yer alıyor: ‘Vatikan Devlet Sekreterliği, Rusya tarafından özür diliyor. Vatikan, dünyadaki diğer ülke ve haklara olduğu gibi Rusya’nın da tüm halklarına, onların haysiyetine, inancına ve kültürüne saygı duyuyor.” dedi.

Vatikan’ın bu yaklaşımına saygı duyduklarını dile getiren Zaharova, “Bu olayın çözüldüğünü düşünüyoruz ve Vatikan ile yapıcı etkileşimi sürdürmeyi umuyoruz.” ifadesini kullandı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vatikan’dan Rusya’ya özür mesajı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap