Robot süpürge alırken bir daha düşünün

Robot süpürge, evdeki kadının görüntülerini internete yüklemesiyle sosyal medyada gündem oldu. Robot süpürgenin içerisinde gizli kamera olduğu ortaya çıktı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyaca ünlü teknoloji firmasına ait robotun bir kadını evinde gizli şekilde görüntülemesi okuyanları şaşkına çevirdi. Robot süpürge evdeki kadının tuvalette görüntülerini çekip internete yükledi.

Dünyaca ünlü teknoloji firmasına ait robotun bir kadını evinde gizli şekilde görüntülemesi okuyanları şaşkına çevirdi. Robotun yeni çıkan serisinden alan kadın, temizli robotunun tuvalette durduğu sırada tuvalete girerek bir süre ihtiyacını giderdi.

MIT Technology Review’a göre söz konusu görüntüler 2020 yılına ait ve robot süpürgenin geliştirme versiyonları tarafından çekildi.

Scale AI isimli şirketin asıl görevi kendilerine gönderilen ses ve görüntü gibi verileri gruplandırarak hangilerinin yapay zekayı geliştirmek için kullanılacağını seçmekti.

Süpürgenin çektiği fotoğrafların robotun yeni versiyonlarında haritalama, odanın büyüklüğünü anlama gibi özelliklerin iyileştirilmesine yardımcı olması planlanıyordu ancak mahrem görüntüler bunun yerine FACEBOOK ve Discord’da paylaşıldı.

ÜRETİCİ ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Şirketin açıklamasına göre insanların evlerinde fotoğraflarını çeken geliştirme sürümü robot süpürgeler sadece şirket çalışanlarına dağıtılmıştı ve cihazların üzerinde ‘Video kaydı devam ediyor’ yazan yeşil, parlak bir uyarı vardı.

Bir başka deyişle süpürgeleri alan insanlar cihazların kayıt yaptığının farkındaydı ve buna izin vermişlerdi. Sosyal medya kullanıcıları şirketin açıklamasından tatmin olmuş gibi görünmüyor. Çok sayıda insan evlerinde kullandıkları teknolojik cihazların güvenilirliğini sorguladıklarını belirterek şirkete tepki gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Robot süpürge alırken bir daha düşünün

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap