Market plastik poşetin fiyatı 38,5 kuruş oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, marketlerde kullanılan plastik poşet fiyatları yeni yılla birlikte 25 kuruştan 38,5 kuruşa çıkarıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, plastik poşet geri kazanım katılım payı artırıldı. Çevre Kanunu’nun ek 11’inci maddesince verilen karara göre plastik alışveriş poşetlerinin adet fiyatı 38,5 kuruşa yükseltildi. Buna göre, plastik poşet geri kazanım katılım payında, marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutar 38,5 kuruş olacak.

VATANDAŞ ÖDEMEYECEK

Marketler için 38,5 kuruş olarak belirlenen plastik poşet vatandaşa yansımayacak, ödenecek tutar 25 kuruşta sabit kalacak. Böylece aradaki farkı marketler ödeyecek. Yeniden değerleme oranlarında bu yıl Cumhurbaşkanı kararına göre indirime gidildi. Yüzde 122,93 oranında yapılması planlanan artışta indirim yetkisi kullanılarak 55 kuruş olması gereken plastik poşet geri kazanım katılım payı 38,5 olarak belirlendi.

BAKAN KURUM DAHA ÖNCE AÇIKLAMIŞTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz haftalarda gelecek yılki poşet fiyatlarıyla ilgili açıklamada bulunmuştu. Kurum, “2023’te poşet fiyatlarını 25 kuruş olarak belirliyor, herhangi bir artışa gitmiyoruz” demişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Market plastik poşetin fiyatı 38,5 kuruş oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap