Kar yağışları ne zaman başlayacak? 2022 kar yağışı ne zaman? İstanbul, Ankara, Bursa, Bolu…

Kar yağışları ne zaman başlayacak? Tüm Türkiye'de soğuk kendini iyice belli etmeye başladı. Mevsim düşüşleri her geçen gün daha da kendini hissettiriyor. Soğuyan havalar, kar yağışının habercisi. Peki, Kar yağışları ne zaman başlayacak? 2022 kar yağışı ne zaman? İşte vatandaşlar tarafından merak edilen detaylar.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzmanlar bu sene La Nina olarak adlandırılan, sert bir kış geçireceğimizi söylüyor. Bu sene kısa süren bir yaz mevsimi arkasından tüm yurt, kışa sert bir giriş yaptı. Mevsim düşüşleri, kar yağışına işaret ediyor. Peki, Kar yağışları ne zaman başlayacak? 2022 kar yağışı ne zaman? İşte merak edilenler haberimizde.

KAR YAĞIŞLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2022-2023 kış mevsiminin sert geçeceğini vurgulayan uzmanlar, kar yağışının 10-15 Aralık gibi başlayacağını belirtiyor. Bu seneki kış mevsimini La Nina olarak tanımlayan uzmanlar; gece ve gündüz sıcaklıkları arasında 20 derecelik sıcaklık farklarının yaşanacağı belirtiliyor.

2022 KAR YAĞIŞI NE ZAMAN?

Özellikle yılbaşından sonra sert bir kış dalgasının yurdu kaplaması bekleniyor. Bu durumdan en çok etkilenecek bölgelerden biri de Marmara olacak. Bu kapsamda İstanbul, Bursa, Bolu, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ ve Balıkesir’i zorlu bir kış bekliyor.

LA NİNA NEDİR, NE DEMEK?

La Niña, daha geniş El Niño-Güney Salınımı iklim modelinin bir parçası olarak El Niño’nun daha soğuk karşılığı olan okyanus ve atmosferik bir fenomendir. La Nina, pasifik okyanusu üzerinde etkili olan bir hava akımına verilen ad olarak adlandırılabilir.

Pasifik üzerinde bulunan basınç sistemlerine etki eden La Nina, Türkiye üzerinde direkt etki gösteremez fakat Pasifik üzerinde gösterdiği etki dolaylı yoldan Türkiye’yi de etkisi altına alır.

La Nina kuvvetlendiği zaman dünya soğuma evresine giriyor ve buzul miktarları artıyor. La Nina döneminde sıcak sular Asya kıtasına doğru giderken, ABD ve diğer bölgelerde hava soğumaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kar yağışları ne zaman başlayacak? 2022 kar yağışı ne zaman? İstanbul, Ankara, Bursa, Bolu…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap