2023 memur maaşları belli oldu mu, zam oranı ne kadar? Doktor ve hemşire maaşları ne kadar oldu?

Milyonlarca memur çalışanın gözleri bugün açıklanacak olan memur maaşlarına yapılacak olan zam oranına çevrildi. Peki, 2023 memur maaşları belli oldu mu, zam oranı ne kadar? Doktor ve hemşire maaşları ne kadar oldu? Soruların yanıtı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile memur maaşları netlik kazanacak.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aralık 2022 enflasyon rakamlarını Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıkladı. Enflasyon verisinin açıklanmasıyla, memur ve emeklilerin alacağı zam oranı belli oldu. Peki, 2023 memur maaşları belli oldu mu, zam oranı ne kadar? Doktor ve hemşire maaşları ne kadar oldu? İşte detaylar haberimizde.

Hemşire maaşı 2023 hesaplama işlemleri başladı. Bugün belli olacak emekli ve memur zammı sonrası maaş sorgulama ekranı sık sık ziyaret ediliyor. Yeni yılda yapılacak sağlık personeli alımları öncesinde maaşlarda güncelleme olacak. Hemşirelik maaşları ocak zammı ile birlikte değerlendiriliyor.

2023 MEMUR MAAŞLARI BELLİ OLDU MU, ZAM ORANI NE KADAR?

TÜİK, enflasyonun aralıkta TÜFE’de yüzde 1,18 arttığını, 2022’nin tamamında yüzde 64,27 olarak gerçekleştiğini açıkladı. Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, her yıl iki kez toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkıyla belirleniyor. Memurlar temmuz ayında yüzde 7’lik toplu sözleşme zammı almıştı. Bu rakamı aşan oran kadar enflasyon farkına hak kazanılıyor. Ocak ayı için yüzde 8’lik toplu sözleşme zammıyla enflasyon farkı eklenerek memur ve memur emeklisinin zam oranı ortaya çıkıyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 ayda bir zam alıyor. Emeklilerin zam oranı 6 aylık enflasyona göre belirleniyor. Enflasyon verileri sonrası memur ve memur emeklileri ocakta toplam yüzde 16,2 zam almaya hak kazandı. https://filmizle.movie/freddy-nin-pizza-dukkaninda-bes-gece-izle

 

DOKTOR VE HEMŞİRE MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

  • Şu anki maaş: 9 bin 105 TL
  • Yüzde 20 zam: 10 bin 926 TL
  • Yüzde 30 zam: 11 bin 836 TL
  • Yüzde 40 zam: 12 bin 747 TL

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 memur maaşları belli oldu mu, zam oranı ne kadar? Doktor ve hemşire maaşları ne kadar oldu?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap