Yeni AÖL sınav tarihi ne zaman, hangi gün? İptal edilen AÖL sınav ne zaman yapılacak?

Açık lise sınavında kopya çektikleri belirlenen 60 bin öğrencinin sınavı Gözlemciler Komisyonu tarafından iptal edilmişti. Yeni sınav tarihi öğrenciler tarafından merak konusu olup Yeni AÖL sınav tarihi ne zaman, hangi gün? Sorusu merak konusu oldu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Açıköğretim Lise (AÖL) sınavı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilmişti. Sınavda kopya çektiği tespit edilen 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi. Gündem konusu olan ve öğrenciler tarafından sıkça araştırılan Yeni AÖL sınav tarihi ne zaman, hangi gün? İptal edilen AÖL sınav ne zaman yapılacak? Soruların yanıtını sizler için haberimizde derledik. İşte detaylar.

Yeni AÖL sınav tarihi ne zaman, hangi gün? 9 Aralık’ta çevrimiçi olarak internet üzerinden gerçekleştirilen AÖL sınavında kopya çektiği tespit edilen 60 bin öğrencinin sınavı, cep telefonlarıyla soruların fotoğraflarını çekerek paylaştıkları belirlenmesi ile birlikte iptal edildi. Peki, İptal edilen AÖL sınav ne zaman yapılacak? İşte merak edilenler.

YENİ AÖL SINAV TARİHİ NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

Hürriyet’de yer verilen bilgilere göre, Bakanlık yetkilileri konuyla ilgili kanun içeriği hakkında şu bilgileri paylaştı: “İlgili kanunun hükümleri gereğince, MEB tarafından yapılan sınavlarda, sınav sorularını ve bunların cevaplarını internet, sosyal medya ve benzeri platformlarda paylaşan öğrenciler hakkında işlemler yapılmaktadır. Buna göre, sınavda Kopya girişiminde bulunan ve buna yardımcı olanlar 5 yıla kadar hapis ve para cezası talebiyle yargılanabiliyor. Sınav sorularını paylaşan öğrenci, sınavın yapıldığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle Bakanlık tarafından yapılan ehliyet sınavları dahil hiçbir sınava başvuramıyor ve giremiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni AÖL sınav tarihi ne zaman, hangi gün? İptal edilen AÖL sınav ne zaman yapılacak?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap