Stajyer maaşları ne kadar, kaç TL oldu? 2023 Stajyer maaşları zam ne kadar geldi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 2023 asgari ücretin yüzde 54,6 zamla 8506 TL olarak uygulanacağını açıkladı. Asgari ücrete gelen zamla birlikte birçok ödeme kalemlerinde zam gelmesi bekleniyor. Bunların arasında binler öğrencinin merak ettiği stajyer maaşları…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 asgari ücret zam oranını açıkladı. Erdoğan’ın açıklamasıyla birlikte asgari ücret yüzde 54,6 zamla 8506 TL olarak belirlendi. Asgari ücrete uygulanacak zam oranının belirlenmesiyle birlikte stajyer maaşı zammı öğrencilerin merak konusu oldu. Peki, Stajyer maaşları ne kadar, kaç TL oldu? 2023 Stajyer maaşları zam ne kadar geldi? İşte merak edilenler haberimizde.

Bugün milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücretin ne kadar olduğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Asgari ücretin yüzde 54,6 zamla 8 bin 506 TL olarak uygulanacağını açıklaması sonrasında arama motorlarında stajyer maaş ödenekleri binlerce öğrenci tarafından merak konusu oldu. İşte arama motorlarında en çok merak edilen Stajyer maaşları ne kadar, kaç TL oldu? 2023 Stajyer maaşları zam ne kadar geldi? Soruların yanıtını sizler için haberimizde derledik.

STAJYER MAAŞLARI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca vatandaşı yakından, binlerce vatandaşı ise dolaylı olarak etkileyen 2023 yılı net asgari ücreti 8 bin 500 TL olarak açıkladı. Asgari ücrete gelen zam oranıyla birlikte birçok kalemde de yeni zamlar bekleniyor. Onlardan biri de ayda binlerce öğrencinin aldığı stajyer maaşları. Asgari ücret zam oranının açıklanması ardından Google arama motorlarında ve sosyal medyada 2023 stajyer maaşları merak konusu oldu.

2023 STAJYER MAAŞLARI ZAM NE KADAR GELDİ?

2023 asgari ücret zam oranıyla birlikte okullardan işletmelere staj yapmak için giden lise ve üniversite öğrencilerine ödenen staj ücreti de yeni asgari ücret artış oranı kadar yükselecek.

Staj yapanlar net asgari ücretin yüzde 30’undan az olmamak üzere ücret alıyor. Şu anda 5.500 lira asgari ücrette en düşük 1650 lira staj ücreti alınıyor. Yeni asgari ücretle bu rakamın artması da bekleniyor.

Şu an stajyer maaşı 1.650,11 TL. 2023 yılındaki asgari ücrete yüzde 54,66 zam yapıldı.

Buna göre, 2023 stajyer maaşı da 2551,9 lira oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Stajyer maaşları ne kadar, kaç TL oldu? 2023 Stajyer maaşları zam ne kadar geldi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap