Evde bakım parası 2023 ne kadar oldu? Evde bakım parasına zam kaç TL geldi mi?

2023 asgari ücretin belli olmasıyla birlikte diğer kalem ödemelerin ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bakım ihtiyacı duyan yaşlı ve engelli vatandaşların evde bakım ücretleri ne kadar oldu sorunun yanıtını sizler için haberimizde derledik. İşte detaylar.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılı için asgari ücretin zam oranını açıkladı. Asgari ücrete gelen zam sonrasın evlerinde bakıma ihtiyaç duyan yaşlı veya engelli kişilere yönelik olarak ödenen evde bakım maaşlarına zam gelip gelmediği merak ediliyor. Peki, Evde bakım parası 2023 ne kadar oldu? Evde bakım parasına zam kaç TL geldi mi? İşte detaylar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün yeni yılda uygulanacak olan asgari ücret zam oranını belirledi. Asgari ücrete bağlı olarak zamlanan kalem maaşlardan biri olan evde bakım parası vatandaşların merak ettiği bir diğer konu oldu. Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı denir. Peki, Evde bakım parası 2023 ne kadar oldu? Evde bakım parasına zam kaç TL geldi mi? İşte detaylar.

EVDE BAKIM PARASI 2023 NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü basın toplantısında milyonların merakla beklediği asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, net asgari ücret 2023 yılında 8 bin 506 TL olarak belirledi. Artan enflasyon ve alım gücünün düşmesini baz alarak belirlediği 2023 asgari ücreti milyonlarca vatandaşın yüzünü güldürdü.

Yeni asgari ücret zam oranıyla birlikte zamlanması beklenen kalem maaşlarında da artış vatandaşlar tarafından bekleniyor. Bun kalemlerden biri evde bakım parası alan vatandaşlar.

EVDE BAKIM PARASINA ZAM KAÇ TL GELDİ Mİ?

Yüzbinlerce kişinin faydalandığı ve her ay yatırılan evde bakım maaşlarının asgari ücret zammıyla artıp artmayacağı merak konusu oldu. 2023 Ocak ayında asgari ücrete yapılacak maaş zammının ardından gözler evde bakım maaşına çevrildi. Bilindiği üzere her yıl Ocak ayı için asgari ücrete zam geliyor. Devletten yardım alan vatandaşlar da bu zamlardan faydalanabiliyor.

Bakıma muhtaç olan yaşlılar ve engelliler için sağlanan 3 bin 336 lira tutarındaki evde bakım desteği de 3 bin 840 liraya çıkacak. Bu destekten yararlanmak da asgari ücretteki artışla kolaylaşacak. Hane içinde kişi başı gelirin halen 3 bin 666 liradan az olması gerekiyor. Bu tutar artacak.

Henüz 2023 evde bakım maaşlarının miktarı açıklanmadı. Detaylar netleştiğinde kalinti.com’da yer alacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evde bakım parası 2023 ne kadar oldu? Evde bakım parasına zam kaç TL geldi mi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap