KYK 3 aylık toplu burs/kredi ne zaman yatacak? 2023 KYK toplu ödeme ne zaman verilecek?

Üniversite öğrencisi milyonlarca öğrenci Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) öğrencilere verilen kredi ve burs ödemelerinin ilkinin ne zaman verileceği merak konusu oldu. 3 ay toplu şekilde verilen KYK burs/kredi ile ilgili merak edilen tarihleri haberimizde derledik.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk defa burs veya kredi alacak öğrenciler KYK 3 aylık toplu burs/kredi ne zaman yatacak? Sorusunu sıkça araştırmaya başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da aylık olarak hesaplara yatan KYK bursları için ödeme tarihleri duyuruldu. İşte 2023 KYK toplu ödeme ne zaman verilecek? Sorusunun merak edilen detaylar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bünyesine bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından üniversite öğrencilere sağlanan burslar için ödeme tarihleri merak ediliyor. Yeni eğitim yılının başladığı tarihten itibaren, 3 aylık geri ödemeli kredilerin ve geri ödemesi bursların toplu şekilde hesaplara yatırılmasını bekleyen öğrenciler tarih araştırması yapıyor. Peki, KYK 3 aylık toplu burs/kredi ne zaman yatacak? 2023 KYK toplu ödeme ne zaman verilecek? İşte detaylar.

KYK 3 AYLIK TOPLU BURS/KREDİ NE ZAMAN YATACAK?

Milyonlarca üniversite öğrencisi yükseköğrenim hayatlarının ilk adımlarında öğrenim hayatı boyunca KYK tarafından kendilerine verilecek olan burs ya da kredilerinin ilk ödemelerinin ne zaman, hangi tarihte yatacağını merak edip araştırmaya başladı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından ekim, kasım ve aralık ayları için 3 aylık toplu burs ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz yıl baz alındığında KYK toplu ödemelerinin aralık ayı içerisinde hesaplara yatan toplu ödemelerin bu yıl da Aralık veya Ocak ayında hesaplara yatması bekleniyor.

2023 KYK TOPLU ÖDEME NE ZAMAN VERİLECEK?

İlk defa burs veya kredi alacak öğrencilere, öğretim yılı başı itibarıyla normal öğrenim süresince ödeme yapılacaktır. Bu öğrenciler, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10’uncu günleri arasında ödeme alacaklar.

Öğrenciler, kendilerine verilen şifre ile internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini öğrenebilirler. Ayrıca öğrencilere bankamatik kartı banka tarafından veriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KYK 3 aylık toplu burs/kredi ne zaman yatacak? 2023 KYK toplu ödeme ne zaman verilecek?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap