Hediyeleşme Günü (Boxing Day) nedir, ne demek? Hediyeleşme Günü ne anlama geliyor? Boxing Day tarihçesi!

2022 yılının bitmesine sayılı günler kala Müslüman ülkeler haricinde dünyanın birçok ülkesinde noel kutlamaları başladı. Hediyeleşme Günü olarak çevrilen Boxing Day ile ilgili arama motorlarında merak konusu olan Hediyeleşme Günü (Boxing Day) nedir, ne demek? Hediyeleşme Günü ne anlama geliyor? Soruların yanıtını haberimizde derledik. İşte Boxing Day tarihçesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sporseverlerin merakla takip ettiği Avrupa futbolu heyecanla başladı. 2022 Dünya Kupası’nın ardından Premier Lig’de sezon, bugün oynanacak karşılaşmalarla devam edecek. Sezonun en yoğun fikstürüne sahne olacak Boxing Day’de arka arkaya karşılaşmalar. Boxing Day öncelikle bir alışveriş tatili olarak biliniyor. Peki, Hediyeleşme Günü (Boxing Day) nedir, ne demek? Hediyeleşme Günü ne anlama geliyor? İşte Boxing Day tarihçesi!

Boxing Day öncelikle bir alışveriş tatili olarak biliniyor. Hediyeleşme Günü (Boxing Day), adını Kraliçe Victoria’nın 1800’lerde tahta çıkmasıyla almıştır. İşte Hediyeleşme Günü (Boxing Day) nedir, ne demek sorusunun yanıtı.

HEDİYELEŞME GÜNÜ (BOXİNG DAY) NEDİR, NE DEMEK?

Hediyeleşme günü (Boxing Day), Noel Günü’nden sonra kutlanan bir bayramdır. Yoksullara hediye vermek için bir tatil olarak ortaya çıkmasına rağmen, bugün Hediyeleşme günü öncelikle bir alışveriş tatili olarak biliniyor. Büyük Britanya’da doğan Boxing Day, daha önce Britanya İmparatorluğu’nun bir parçasını oluşturan bir dizi ülkede kutlandı.

Günün aynı zamanda dini bağlantıları da vardır. İrlanda’da ve İspanya’nın Katalonya bölgesinde Aziz Stephen Günü olarak kutlanır.

BOXİNG DAY TARİHÇESİ!

Hediyeleşme Günü (Boxing Day), adını Kraliçe Victoria’nın 1800’lerde tahta çıkmasıyla almıştır ve boks sporuyla hiçbir ilgisi yoktur. Bu isim, zenginlerin fakirlere vermek için hediyeler topladığı bir zamandan geliyor.

Hediyeleşme Günü geleneksel olarak hizmetçilerin izin günüymüş – efendilerinden özel bir Noel kutusu aldıkları bir gün. Hizmetçiler ayrıca Noel kutularını ailelerine vermek için Noel Günü‘nde eve giderlermiş.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hediyeleşme Günü (Boxing Day) nedir, ne demek? Hediyeleşme Günü ne anlama geliyor? Boxing Day tarihçesi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap