Bilim Kurulu üyesinden “maske” önerisi

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turan hastalanan çocukların bulaşın aktif olduğu ilk 48-72 saatlik dönemde okula gönderilmemesi gerektiğini belirterek, "Okullar, öğrencilerine solunum yolu enfeksiyonlarının yoğun görüldüğü süreçlerde maske takmalarını önerebilir'' dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Yoğun Bakım İdari Sorumlusu Prof. Dr. Turan, yaptığı açıklamada, COVID-19 salgını ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarındaki son duruma ilişkin bilgileri paylaştı.

COVID-19 kaynaklı hastaneye başvuruların çok artmadığını belirten Turan, “COVID-19, son 2 aydır stabil bir seyir izliyor. Vakalar var ama ağır bir tabloyla hastaneye veya yoğun bakıma yatış oranlarında herhangi bir artış yok. Şu an süreç bu şekilde devam ediyor” ifadesini kullandı.

SÜTÇÜLER’DE BİR OKULDA EĞİTİME 5 GÜN ARA VERİLDİ

Buna karşılık kış dönemine girilmesiyle influenza gibi solunum yolu enfeksiyonlarının artış gösterdiğini dile getiren Turan, “Şu an influenza, RSV gibi diğer viral etkenler, daha yaygın ve daha fazla karşımıza çıkıyor. Acil servislere başvuruların büyük çoğunluğu da influenza kaynaklı” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bilim Kurulu üyesinden “maske” önerisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap