Türk-İş Başkanı Ergün Atalay kimdir? Ergün Atalay kaç yaşında, aslen nereli?

2023 Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 3. Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantı sonrası asgari ücret ile ilgili tekliflerini açıklayan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay arama motorlarında kim olduğu ve nereli olduğu merak konusu oldu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda 2023 Asgari Ücret Tespit Komisyonu asgari ücretini belirlemek toplandı. Bugün gerçekleşen toplantı sonrasında asgari ücret ile ilgili beklentilerini açıklayan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın hayatı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay kimdir? Ergün Atalay kaç yaşında, aslen nereli? İşte merak edilenler haberimizde.

Asgari ücret komisyon toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın biyografisi vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret ile ilgili tekliflerini masaya koyduklarını açıklamasının ardından Ergün Atalay’ın hayatı hakkında araştırılan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay kimdir? Ergün Atalay kaç yaşında, aslen nereli? Soruların yanıtını sizler için haberimizde derledik.

TÜRK-İŞ BAŞKANI ERGÜN ATALAY KİMDİR?

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay 1954 yılında Adapazarı’nda doğdu. 1967 yılında Donatım İlkokulundan mezun oldu. 1968 yılında TCDD Çıraklık Okuluna girdi ve buradan 1972 yılında mezun oldu. Aynı yıl Adapazarı Vagon Fabrikasında işbaşı yaptı. 1978 yılında TÜVASAŞ işyeri sendika temsilciliğine getirildi. 1982 yılında yapılan seçimlerde Demiryol-İş Sendikası Adapazarı Şube Mali Sekreterliğine ve 1992 yılında Şube Başkanlığına seçildi. Demiryol-İş Sendikası Denetim Kurulu üyeliği yaptı. 1999 yılında Demiryol-İş Sendikası 6. Olağan Genel Kurulunda yapılan seçimlerde Genel Başkanlığa seçildi. 2003 ve 2007’de bu göreve yeniden seçildi. Aralık 2002’de yedekten girdiği TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu’nda Genel Eğitim Sekreterliği görevine getirildi.

19. Olağan Genel Kurulda ve 20. Olağan Genel Kurulda da Genel Mali Sekreterlik Görevine yeniden seçildi. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Aralık 2002’de yedekten girdiği TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu’nda Genel Eğitim Sekreterliği görevine getirildi. 19, 20 ve 21. Olağan Genel Kurullarda Genel Mali Sekreterlik görevine seçildi.

2 Eylül 2013 tarihinde istifa eden önceki başkan Mustafa Kumlu’nun yerine 3 Eylül 2013 günü Yönetim Kurulu Kararı ile Türk-İş Genel Başkanlığına getirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay kimdir? Ergün Atalay kaç yaşında, aslen nereli?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap