Engelli memur ataması bu yıl yapılacak mı? 2023 engelli memur alımı ne zaman?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık binlerce vatandaşın merak edip araştırdığı EKPSS ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık açıklamasında EKPSS ile kamuya engelli memur alımına değindi. Peki, Engelli memur ataması bu yıl yapılacak mı? 2023 engelli memur alımı ne zaman? İşte merak edilenler haberimizde.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada EKPSS ile kamuya engelli memur alımına değindi. Binlerce vatandaşın merakla beklediği engelli memur alımıyla ilgili konuşan Bakan Yanık, “Engelli vatandaşlarımız emin olsunlar. Biz onlar kadar süreci takip ediyoruz.” İfadelerini kullandı. Peki, Engelli memur ataması bu yıl yapılacak mı? 2023 engelli memur alımı ne zaman? İşte detaylar haberimizde.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan EKPSS ile engelli memur alımı açıklaması geldi. Atama bekleyen binlerce vatandaş arama motorlarında sıkça araştırdığı Engelli memur ataması bu yıl yapılacak mı? 2023 engelli memur alımı ne zaman? Soruların yanıtını merak edip araştırmaya başladı. İşte Bakan Yakın’ın engelli atamasına ilişkin yaptığı açıklamaların detayları.

ENGELLİ MEMUR ATAMASI BU YIL YAPILACAK MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, katıldığı bir canlı yayın programında, aile destek ödemelerine ilişkin ocak ayından önce hediye niteliğinde bir ödeme yapılabileceğini bildirdi. Yanık, öğrencilerin beslenmesi ile ilgili bir çalışma yaptıklarını da belirtti.

2023 ENGELLİ MEMUR ALIMI NE ZAMAN?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Atama işlemini biz yapıyoruz ama hangi kuruma, ne kadar yapılacak biz vermiyoruz. Biz engelli vatandaşlarımızın bir bakıma lobi faaliyetlerini yürütüyoruz. Kesinlikle aynı saftayız. Şartların iyileştirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Engelli arkadaşlarımızın arasında çok iyi eğitimli, inanılmaz birikimli, çalıştıkları kurumlara çok büyük katkısı olan arkadaşlarımız var.” İfadelerini kullandı.

Yanık, “Kurumların kendi kotaları çerçevesinde engelli istihdamı için talepte bulunması lazım. Belli bir sayı ulaşılırsa biz atama işlemleri için çalışmalar yapıyoruz. Talepler ÖSYM çerçevesinde toplanır ve yaparlar. Bu tamamen yasal alt yapıyla alakalı. Her kurumun belli sayıda engelli çalıştırma hükümlülüğü var. Personel ihtiyacı ve talebiyle alakalı. Engelli vatandaşlarımız emin olsunlar. Biz onlar kadar süreci takip ediyoruz. Bizim Bakanlığımızda kotayı bir hayli yükselttik. Yüzde 3’tür bizde yüzde 6.” Dedi.

Not: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kuruluşlarında yetişen 780 genç düzenlenen kura töreniyle kamuya atanmışlardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Engelli memur ataması bu yıl yapılacak mı? 2023 engelli memur alımı ne zaman?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap