Hemşire maaşı 2023 ne kadar olacak? Hemşire maaş miktarı kaç TL, ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 yılı asgari ücret rakamını açıklaması ardından hemşire maaşlarının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Yeni belirlenecek olan 2023 hemşire maaşları enflasyona göre dizayn ediliyor. Peki, Hemşire maaşı 2023 ne kadar olacak? Hemşire maaş miktarı kaç TL, ne kadar? İşte detaylar.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni yıla sayılı günler kala belirlenen asgari ücret zam oranları sonrasında sağlık çalışanlarından olan hemşireler maaşlarına yapılacak olan zam oranlarını merak edip araştırmaya başladı. Bulunduğu konuma göre değişen hemşire maaşları hakkında sıkça araştırılan Hemşire maaşı 2023 ne kadar olacak? Hemşire maaş miktarı kaç TL, ne kadar? Soruların yanıtını sizler için haberimizde derledik.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de çalışanları mutlu eden haberi paylaşmıştı. Hemşire maaşlarına 2023 yılı Ocak ayı itibariyle zam yapılması bekleniyor. Hemşire maaşlarını da etkileyecek memur maaşlarının netleşmesi için son bir zam oranı beklenirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de çalışanları mutlu eden haberi paylaşmıştı. Buna göre, memur ve emeklilere enflasyonun üzerinde bir zam söz konusu olacak. Hemşire maaşları da memur maaşlarına orantılı olarak zamlanacak.

HEMŞİRE MAAŞI 2023 NE KADAR OLACAK?

TÜİK’in Aralık ayında açıklayacağı enflasyon oranları sonrasında hemşirelere yapılacak kesin maaşlar belli olacak. Emekli maaşları her yıl 2 defa 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alıyor. Memur ve memur emeklisine ise enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı toplamı kadar yılda 2 kez zam yapılıyor.

5 aylık enflasyon verisine göre memurlara yüzde 15,04 zam yapılacak. Aralık ayı enflasyonunun denkleme dahil edilmesiyle 2023 memur maaşında değişiklik yaşayabilecek.

HEMŞİRE MAAŞ MİKTARI KAÇ TL, NE KADAR?

Kamuda kıdemlerine göre maaşları değişen hemşireler, Temmuz ayında yaşanan fiyat artışından sonra hesaplarında yeni ücretleri gördü. Bu kapsamda derecelerine göre hemşire maaşları tablosu şu şekilde oluştu:

  • 8/1 derecesinde yer alan kişiler için hemşire maaşları 14 bin 480 TL
  • 6/3 derecesinde yer alan kişiler için hemşire maaşları 15 bin 510 TL (5 yıllık hemşire için)
  • 4/2 derecesinde bulunan kişiler için hemşire maaşları 16 bin 460 TL (10 yıllık hemşire için)
  • 2/1 derecesinde yer alanlar için hemşire maaşları 16 bin 920 TL (15 yıllık hemşire için)
  • 1/3 derecesinde bulunan kişiler için hemşire maaşları 17 bin 307 TL (20 yıllık hemşire için)
  • 1/4 derecesinde görev alan kişiler için hemşire maaşları 17 bin 415 TL (25 yıllık hemşire için)

Hemşire maaşları da tıpkı doktor maaşları gibi memur maaş zammına bağlı olarak değişiyor. 3 Ocak 2023 tarihinde 6 aylık enflasyon rakamı açıklanacak. Bu rakam ile birlikte memur maaşları da yeniden belirlenecek.

TÜİK Kasım ayı enflasyon verisini 2.88 olarak açıkladı ve 5 aylık enflasyon oranı yıllık bazda 84.49 oldu. Bu orana göre hesaplandığında 2023 yılında hemşire maaşları şimdiden en az %15.11 oranında zamlandı. Lisans mezunu olan bir hemşire, Temmuz ayında aldığı zam ile birlikte maaşı 11 bin 832 TL olmuştu. 5 aylık enflasyon oranı ile bu rakam yeniden hesaplandığında hemşire maaşı en az 13.619 TL olacak. Asıl zam miktarı ise 6 aylık enflasyon oranı açıklandıktan sonra belli olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hemşire maaşı 2023 ne kadar olacak? Hemşire maaş miktarı kaç TL, ne kadar?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap