Yılbaşında hediyeleşmek caiz mi? Yılbaşında hediye almak/vermek haram mı?

Yeni yılın gelmesine saatler kaldı. Dünya genelinde milyonlarca insan yeni yıl için hazırlarını sürdürmeye devam ediyor. Müslümanlar yeni yılla birlikte insanların birbirleriyle hediyeleşmesini İslami açıdan caiz olup olmadığını, haram olup olmadığını merak edip araştırmaya başladı. İşte konuyla ilgili detaylar.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni yılda insanların birbirlerine hediyeleşmek istemeleriyle birlikte bu hediyeleşmenin İslami açıdan sorun olup olmayacağı araştırılan konulardan biri haline geldi. Hayatımızın her alanında insanın davranışlarını doğru yolda şekillendiren İslam’ın yılbaşı gecesinde hediyeleşmenin caiz olup olmadığı hususunda verdiği yanıt merak konusu. İşte konuyla ilgili merak edilenler.

YILBAŞINDA HEDİYELEŞMEK CAİZ Mİ?

Yeni yılda sevdiklerine hediye almak isteyenler, İslamiyet’e göre caiz olup olmadığını da sorguluyor. Yılbaşında hediyeleşmek caiz mi? Yılbaşında hediye almak/vermek haram mı? Soruları son günlerde arama motorlarında araştırılıyor. İşte yanıtı…

Yılbaşı vesilesiyle sevdiklerine hediye alanlar veya çekilişe dahil olanlar, İslami açıdan uygunluğunu da sorguluyor. Özel günlerde hediyeleşme kültürünün oldukça yaygın olduğu ülkemizde yılbaşı öncesi dini konular merak ediliyor.

Aile, iş veya okul hayatında yılbaşı, bayram gibi bazı dönemlerde tarafımıza armağan, hediye çeşitli eşantiyon malzemeler (takvim, ajanda vs.) gönderiliyor.

YILBAŞINDA HEDİYE ALMAK/VERMEK HARAM MI?

Yılbaşı kutlamak gayrimüslimlere ait bir gelenek olduğu gibi başka inançların şiarı olan günlere, o günü kutlama maksadıyla katılmak, aynı maksatla o günlerde tebrikleşmek ve hediyeleşmek, yine aynı maksatla hindi vb. almak, yemek, ziyafet çekmek, aynı maksatla bu tür kutlamalara katılmak doğru değildir.

Bunun dışında Müslümanların birbirlerini mutlu etmek, sevgisini göstermek ve hatır bırakmak için helal ürünlerle hediyeleşmesi caizdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yılbaşında hediyeleşmek caiz mi? Yılbaşında hediye almak/vermek haram mı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap